top of page
Zoeken

Zelfliefde

Bijgewerkt op: 2 mei 2022


In de ayurveda zien ze het lichaam als microkosmos (een klein deel; een reflectie) van de macrokosmos (het grotere geheel, het universum).


Op een ochtend -heel vroeg en heel helder- voelde ik duidelijk: mijn lichaam is de wereld en het universum. Beide energieën stromen door mij heen.

Hoe zorg ik voor dit lichaam? En hoe weerspiegelt de wereld zich in mij? Hoe symboliseren oorlog, crisis en politieke veranderen zich in mij? En, belangrijker nog, hoe draag ik bij aan de wereld en het universum? Wat doe ik als mijn lichaam pijn voelt? Of mijn geest? Hoe zorg ik hiervoor?


Ineens kreeg Zelfliefde een grotere betekenis. Als ik goed zorg voor mijn lichaam, denken, voelen, spiritualiteit en sociale interacties zorg dan voed ik de wereld en het universum met liefde. Dan hoef ik daadwerkelijk alleen maar thuis te zijn. Eenvoudig en vaak niet zo simpel.


Wat voedt jou?

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


being_klein.png
bottom of page