top of page
Zoeken

S.E.B. bij moeheid

Bijgewerkt op: 2 mei 2022

Afgelopen weekend had ik geen afspraken, behalve met mijzelf. Ik had 3 dingen op mijn to do lijst staan en ik had me stellig voorgenomen om deze in alle rust en op mijn gemak te gaan doen. Ik keek ernaar uit!


Zaterdagochtend....

Ik werd wakker na een lange, goede nachtrust en voelde me..... uitgeput... :( Met flinke wallen onder mijn ogen en een enorm wazig hoofd dat maar niet wakker leek te worden. Oké, eerst maar eens opstaan, aankleden en de hond uitlaten. Daarna zou ik onder de douche stappen en ontbijten. Een natte ochtend en ik probeerde van de natuur te genieten maar eerlijk gezegd voelde het meer als een 'moeten' dan een lekkere wandeling.


Na het ontbijt gunde ik mezelf eerst maar even een Netflix filmpje... Daarna zou ik douchen en aan de eerste klus beginnen. De dag duurde voort en de waas bleef. Geen energie -fysiek noch geestelijk- om één van de voorgenomen dingen te gaan doen.


Ook al wilde ik het graag anders, het was tijd om terug te vallen op een paar belangrijke lessen die ik tijdens mijn burn-out (2005-2006) heb geleerd:

- luisteren naar de signalen van mijn lichaam mag!
- pauze houden tussen 2 acties c.q. afspraken
- de waarde van niks 'doen' en 'zijn'
- als ik me down, moe of rot voel: 1 klusje per dag geeft een goed gevoel
- er zijn 3 belangrijke dingen die me ondersteunen: 
    voldoende Slapen / gezond Eten / naar Buiten: S.E.B.

Ik gaf toe aan mijn moeheid, liet de hond uit, kookte voor mezelf, deed een was en ruimde de afwasmachine uit (2 klusjes!). 's Avonds ging ik heerlijk in bad met kaarsjes, wierook en mooie pianomuziek. Ik ging tevreden naar bed en stond een stuk beter op de volgende dag!


Zondag...

Meer puf en energie maar toch voelde ik nog hoe moe mijn lijf was van een week hard werken. Ik besloot de to do lijst te laten voor wat die was, deed 1 huishoudelijke klus, liet de hond uit in een voor mij onbekend wandelgebied en hield het verder bij S.E.B.


Een nieuwe week is gestart met elke dag de uitnodiging om te blijven afstemmen met mijzelf. Vanuit zelfliefde!


Fijne week!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


being_klein.png
bottom of page