top of page

Vrouwen in de overgang

supportgroep

  • Samen delen en mediteren

  • Eén thema per bijeenkomst

  • Saamhorigheid en verbinding

  • –met jezelf en anderen-

  • Persoonlijke groei

  • Wijze vrouw!

De overgang

Een periode van loslaten en jezelf opnieuw ontdekken. Natuurvolkeren noemen het ook wel de reis van de wijze vrouw. The Change, zoals deze periode in het Engels ook wel wordt genoemd doet zijn naam eer aan. En in mijn ogen een belangrijke periode die geëerd mag worden.

Informatie over locatie en kosten.

mijn verhaal

In de overgang kreeg ik te maken met veel a-typische klachten. Ik heb intern werk gedaan en ben op zoek gegaan naar informatie en ondersteuning bij overgangsconsulente, huisarts, fysio-/manueel therapeut, bekkenfysio, osteopaat, acupuncturist, massagetherapeut voor m’n spier- en gewrichtspijnen, 2 frozen shoulders, PMS in honderdvoud, veranderend metabolisme en slaapritme, depressie-aanvallen, concentratie- en geheugenverlies en enorme moeheid en later een 'racend hart'. Ik herkende mezelf niet meer….

De overgangsconsulente stelde me een lijst van vragen over nog meer fysieke en emotionele veranderingen waarvan ik niet eens wist dat die ook door hormoon-schommelingen werden veroorzaakt! 

Ik heb veel gehad aan de massages en acupunctuur en heb uiteindelijk op aanraden van de vrouwenkliniek in Boxtel een jaar bio-identieke progesteron geslikt; m’n ‘happy pills’… Nóg belangrijker waren de begrijpende knikjes van vrouwen en het lachen over onze vergeetachtigheid en andere veranderingen. Die ontmoetingen gaven me de moed om door te gaan.

Uiteindelijk heb ik ruim 1,5 jaar op alle fronten stil gestaan bij wat aandacht vroeg.

10 bijeenkomsten

In een droom zag ik een groep vrouwen met elkaar delen en groeien. 

Het maakt niet uit of je veel of weinig last hebt van overgangsverschijnselen -typische of a-typische klachten-, of hoe je deze periode ervaart……

10 bijeenkomsten 

Te beginnen met een kennismaking en het vaststellen van de onderwerpen. Te denken valt aan typische en a-typische overgangsklachten / voeding en levensstijl / beweging / omgaan met stress en nog veel meer!

Voor de cohesie in de groep is het fijn als je bij alle dagen aanwezig kunt zijn

 

Tijdens de 1e bijeenkomst maak je een persoonlijk plan: wat is jouw focus, waar wil jij aandacht voor en waar wil jij graag naar kijken en luisteren als het gaat om jouw persoonlijke pad en groei?

 

Aan het einde van de 10 sessies, mag je jouw weg delen met de andere deelnemers en sluiten we af met een gezamenlijk ritueel.

Je bent van harte welkom! I am because you are… En onze uniciteit maakt ontmoetingen bijzonder. Waar anders leren we hoe om te gaan met ouder worden?

being_klein.png
bottom of page