top of page
Zoeken

Belonging of Be Longing?

Tijdens een van de lesdagen van de opleiding non violent communication -die ik in het Engels volg- hoorde ik de trainer praten over 'belonging' (erbij horen-een bekend levensthema voor mij). Maar dit keer hoorde ik 'Be Longing' (wees verlangen).


Als ik verlangen ben, wat betekent dat dan? De valkuil is dat het verlangen belangrijker wordt dan de vervulling ervan. Dat het verlangen het verlangen mag blijven... Voorbeeld hiervan is mijn verlangen naar verbinding en wat ik ook heel spannend kan vinden! Dan kan het verlangen 'veiliger' zijn dan de uiteindelijke invulling.

In de opleiding non violent communication gaat het over 'needs' (behoeften) die je ook kunt vertalen als 'longings'. En is het belangrijk om je behoefte te kennen. Onder een verzoek. Onder een emotie. Van jezelf maar ook in het luisteren naar de ander. Een oefening in empatisch luisteren (voorbij de verpakking).


Bijvoorbeeld als iemand boos is: dan vecht die persoon vaak voor iets wat belangrijk is. Welke behoefte of welk verlangen zit daaronder? Als je die hoort, voorbij de boosheid, is er empathie.


Uitnodiging

Ik nodig mezelf en jou uit om open te staan voor ontvangen... zonder voorwaarden en een bepaalde richting te willen bepalen. Zodat jij (en ik ook) open blijft voor wat zich wil ontvouwen. Je verlangen (needs/longing) kennen is daarbij best belangrijk.


Mijn belangrijkste needs/longings zijn: verbinding, gekend worden, wederkerigheid, gelijkwaardigheid, vrijheid en veiligheid. En die van jou?


24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


being_klein.png
bottom of page